Translate

27 Kasım 2016 Pazar

Avrupa'nın Göz Kamaştırıcı Noel Pazarları

Türkiye'de her yılbaşı arifesi görürüz; mağaza vitrinleri, alışveriş merkezleri ve bazı sokaklar kıyafet değiştirir, cicilere bürünür. Fakat Avrupadaki Noel Pazarları hala Türkiye'de görmeye alışık olmadığımız bir kültür. Ben daha evvel bir kaç şehirde görme şansına eriştim.
Noel pazarlarının en belirgin özelliği olarak genelde bir karnaval havasının olduğunu, sıcak şarap ve tarçın kokularıyla bezendiğini, yemeye kıyamayacağınız zencefilli noel baba kurabiye ve keklerinden dekoratif sayısız parçaya kadar bir çok ürünün göz zevki yaratan bir harmoniyle sıralandığını söylemek mümkün. 

Yalnız 24-26 Aralık genellikle tüm noel aleminde tatil olduğu için Avrupa seyahatlerinizde açık dükkan bulmama ihtimalinizi değerlendirmekte fayda var :) 

Hala vakit varken bu pazarlardan sizin için derlediğimiz bir kaçını yerinde görmek isteyebilirsiniz.

10- BILLUND


Danimarka'nın turist yoğunluğu en yüksek şehirlerinden biri olan ve aynı zamanda dünyaca ünlü LEGOland'i içerisinde barındıran Billund, Christmast Market görmek isteyen bilhassa çocuklu aileler için çok uygun bir alternatif. 
Ayrıca Türk Hava Yolları'nın kampanyası ile gidiş geliş 119$ gibi bir ücrete yolculuk yapmak için tıklayın.

9- LJUBLJANA


Hala görmediyseniz Slovenya'nın bu küçücük ve büyüleyici şehri THY'nin ekonomik kampanyası ile sizlere ev sahipliği yapmayı bekliyor. Noel'de Ljubljana'nın zerafetle ışıklandırılmış sokaklarında kendinizi sıcacık hissedeceksiniz. 

8-LVIV


Ukrayna'nın batısında yer alan aynı zamanda tarihi şehir şehir merkezi ile Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Lviv'de Noel Pazarı deneyimi yaşamak için bir güzel sebep de vizesiz oluşu. Sadece uçak biletinizi alarak ekonomik bir alternatif olan Lviv şehrinde Noel'i karşılayabilirsiniz. THY Lviv için de özel bir kampnaya yapmış : tıktık. 

7-BRAUNSCHWEIG


Hannover ve Bremen'e yakınlığıyla bilinen Almanya'nın sempatik ve küçük şehirlerinden biri olan Brauschweig Christmas Market, benim de daha önce katıldığım hatta bir ihtimal bu sene de katılabileceğim bir pazar. Lokaller sıcak şaraplarını alıp bu marketlerde soğuğa aldırış etmeden sohbet ediyor pazar dönemleri. Braunschweig'a Hannover uçuşu üzerinde trenle 40 dk'da ulaşmak mümkün :)

6- ZAGREB


Hırvatistan'ın başkenti ve en fazla turist çeken merkezi Zagreb aynı zamanda resmi olarak "Avrupa'nın En İyi Noel Şehri" ünvanına sahip. Bunda hem mistik havasının hem de Avrupa'nın alışagelmiş büyük şehirlerindeki pahalılığın etkisi olsagerek. THY'nin bu kampanyasıyla Zagreb'e ekonomik uçmak mümkün. 

5- COLMAR


Zagreb'in ünvanını almaya aday olan ve Fransa'da bulunan Colmar da dünyanın en güzel Noel Pazarlarından birine ev sahipliği yapıyor. İsviçre, Almanya, Fransa sınırlarının birleştiği Alsaz bölgesinin içerisinde bulunan Colmar, Noel için sıra dışı bir deneyim olacaktır. 

4-LONDON


Biliyorsunuz İngiltere'ye dair kulaktan kulağa yayılan bir şey var ki o da vize almanın zor olduğu ülkelerden birisi olması. Bu sebeple Cristmas'a yetişmek için acele edip "hızlı vize" seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Hyde Park Winter Wonderland bu sene 20 Kasım itibari ile büyük bir iddia ile kapılarını açıyor. 

3- BRUSSEL


2 km boyunca uzanan zengin dükkanları ve içerisinde barındırdığı buz pisti, lunapark gibi atraksiyonlaru ile nam salmış Plaisirs d'Hiver Noel Pazarı kesinlikle Avrupa'nın en iddialı noel pazarları arasında yer alıyor. Pazar 25 Kasım 2016- 1 Ocak 2017 tarihleri arasında görülebilir. 

2- BUDAPEŞTE


Macaristan'ın göz bebeği Budapeşte de her yıl Kasım ayından Ocak başına kadar içinizi ısıtacak noel pazarlarına ev sahipliği yapan şehirler arasında yer alıyor. Art nouveau tarzı binalar arasında kurulan bu ahşap dükkanlarda macar yemeklerinin ve tatlılarının tadına bakarken lezzetleri daha sonra da damağınızda hissetmek için içinde bulunduğunuz anı unutulmamak üzere fotoğraflamak isteyeceksiniz. 

1-PRAG


Ahh Prag, büyülü Prag, masalsı Prag. İlk Schengen vize başvurumu yarın itibariyle bu büylü şehirde Noel'i karşılamak üzere Çek Cumhuriyeti'nden yapacağım. Her şey yolunda giderse yakında buradan size Prag ve Prag'da Yılbaşı ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler verebileceğim  :) 

Görüşmek üzere :*

Çok Okunanlar