Translate

1 Şubat 2016 Pazartesi

Kars Yeme İçme Alışveriş Rehberi

Kars'ın gurme mutfağı sizi de daha fazla tutamayıp yollara düşürdüyse bunları bilmek isteyeceksiniz.

Kahvaltı
Kars Yöresel Kahvaltısı için Kars Evleri ideal ve ekonomik bir tercih. Dışı taş Baltık Mimarisi içerisi ise Osmanlı döşemesi. Kahvaltıda yumurta, yöresel peynirler, lavaş, ekmek, yöresel bal ve reçeller, kaymak, meşhur un helvalarını sunuyorlar.
Biraz daha kendinizi şımartmak istiyorsanız biraz daha az ekonomik olacak ancak sizi muhteşem mimarisiyle büyüleyecek olan Cheltikov Hotel'de edebilirsiniz. Havasını solumak isteyeceğiniz diğer oteller ise Kar's Hotel ve Katerina Sarayı olacaktır.

Yöresel Yemekler
Kars'ta size yöreye özgü yemekler sunan bir çok restorant mevcut.
Hanımeli Ev Yemekleri
Kamer Restorant 

Bunlarfan Foursquare uygulamasında en çok oy alanı Ka-Mer Restorant. Kaz'ı 55 TL gibi bir rakama sunuyorlar. Menüde yazmasa da patlıcan çorbasını denemenizi tavsiye ediyorum. Menüde yazmasa da Şarap da var. Siz en iyisi garsona menüde yazmayan ne olduğunu bir sorun :) Fiyatlar makul denebilir. Yalnız ortam sıcak değil. Pos cihazlarında sorun çıkabileceğini de unutmamakta fayda var.

Şimdi burada bir not düşmek isterim, Kars'ta bir siyasi parti desteği ile isim yapmış Kaz dükkanları görmek mümkün. Ancak iyeceğiniz aynı lezzetteki kazı size çok pahalıya satacaklarını ve ikram diye sofranıza konan bir çok yan ürünün ayrıca fiyatlandırılacağını unutmayın. Bu tatlı su çakallığı benim kulağıma hoş gelmedi.

Hanımeli Ev Yemekleri 



O yüzden hem duvarlarını güzel fotoğraflar ve yöresel malzemelerin süslediği, aynı zamanda Kars'taki otantik sığınağım olan Hanımeli Ev Yemekleri'ni kesinlikle tavsiye ediyorum.


İşletmeci Dilek teyze hoş sohbet bir insan. Çetin abi de yine çok sıcakkanlı. İçerisi Kars'taki diğer dükkanlarda pek göremeyeceğiniz üzere güzelce döşenmiş, fotoğrafçıların canı yemekleri beklerken hiç sıkılmıyor. Satılık kalpak bile var dükkanda. Fiyatlar şişirme değil. Özellikle Dilek teyzenin elinden bir piti yemenizi öneririm, sunumdan çıkıp showa dönen bir ritüeli var.
Kaz menüsü 60 TL, içinde çorbası, içeceği, salatası, turşusu yoğurdu, muhteşem kazı... Dilerseniz kemiklerinden arındırıp sunuyorlar kazı. Kredi Kartı geçiyor.
Hanımeli Ev Yemekleri Facebook Sayfası : https://www.facebook.com/hanım-eli-ev-yemekleri-restorant-kars-151433601618479/

Kosor Cağ Kebabçısı

Büyük Emniyet Merkezinin tam karşısında aynı zamanda Hanımeli Ev Yemekleri'ne kapı komşusu olan Kosor Cağ Kebapçısı, gelmişken Erzurum'a dair bir şeyler de tatmak istiyorsanız en iyi adres. Siz tamam diyene kadar tek tek kebaplar geliyor masanıza. Ekmeksiz yemenizi tavsiye ederim, zira yapına filan bakmadan ayırd etmeden bütün bütün yutuyorsunuz. Ben ilk kez yedim, ve tek kelime ile bayyyyyıldım. Çalışanı inanılmaz naif, güler yüzlü, sıcakkanlı. Kebabı geçtim salatası bile mükemmel. Tatmadan kesinlikle dönmeyin derim.


Alışveriş
Latifoğlu Peynircilik

Faikbey caddesi üzerinde, minik at heykelinin tam arkasında yer alan Latifoğlu Peynircilik benim tercihim oldu. Burda peynirinden balından tulumuna kadar her şeyi tadıp alabiliyorsunuz. İçeri girdiğinizde size lezzetli kış çaylarından ikram ediyorlar. Gönüllüğ insanlar, sizi pek kırmıyorlar. İnternet sitelerinden de alışveriş yapmak mümkün. 
Kars'ta bu tarz peynir bal gibi şarküteri alışverişi için bir kaç isim daha var. Aralarında ne kadar fark vardır emin değilim. Ama havalimanında gördüğüm tüm kolilerin Latifoğlu kolileri olduğunu söyleyebilirim. Tadarak aldığınız için de içinize sinmemesi gibi bir durum söz konusu değil. 
Dilerseniz 14 TL karşılığı ürünlerinizi istediğiniz yere kargolatmanız da mümkün. Ben hem kendime hem de teyzelerime aldım, teyzelerimin yaşadığı şehre ürünlerimi kargotlattım. Bugün ellerinde olacaktır. 
Burdan Erzincan Tulum Peyniri almanız da mümkün, tadınca mutlaka alıyorsunuz zaten :) Ama karakovan balı bir harika. Her gün deli gibi bal yiyorum. Petek balı sevmediğim halde ağzımda eriyen peteklerden canım çektikçe bir parça kesip yiyorum. Daha önce yediğim ballara hiç benzemiyor.

Yine de kaz da almak isterseniz Dilek Teyzenin köylüden temin ettiği hazır terbiyeli kurutulmuş kazlardan almanız lezzet garantili olacaktır ;) 

Özetle Kars sadece ruhunuza kalbinize gözlerinize hafızanıza değil, aynı zamanda midenize de çok iyi gelcek , merak etmeyin :) 













Hayallerindeki eşi karşılarında buldular!
Antalya Migros AVM, sanal gerçeklikle hayallerinizdeki kişiyi gerçeğe dönüştürüyor. 


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok Okunanlar