Translate

13 Şubat 2016 Cumartesi

Konya Lezzetleri

Konya manevi güzellikleri, altında yatan tarihi, mühim şahsiyetleri dışında Anadolu'nun her köşesi gibi mutfağıyla da tanışılması gereken bir şehirimiz. Şekeri, tirit kebabı, etli ekmek, yumuşacık furun kebabı, sac böreği, bamya çorbası... Bunlar Konya deyince akla ilk gelen lezzetler.


Lakin, Konya'da şöyle eli ayağı düzgün temiz bir mekan bulmak, hele de çay kahve içmek ve iki muhabbetin belini kırmak için mekan alternatifleri çok fazla değil. Konya merkezde eli ayağı düzgün bir kahvaltı için önerim Yatağanlı Osmanağa. Aslında bir fırın, ekmekler çok güzel. Bal kaymak da lezzetli diyebilirim. Tabletten istediklerinizi seçiyorsunuz, kısa sürede hizmet geliyor. Şahsen ben tabakları temiz bulmadım ama onun dışında herşey yerindeydi. Ortalama şöyle bir kahvaltı olacak :


Muhabbet etmek, biraz çay, biraz sahlep, biraz muhabbet için tavsiyem kesinlikle Hich Otelin caddesinden düz ilerlerdiğinizde rahatlıkla ulaşabileceğiniz No:51. Dekorlar soba müthiş. Çayı da kıvamında. Sigara içenler için tercih sebebi olabilecek bir mekan. Müzikler de güzel, fiyatlar uygun, daha ne olsun. 


Tirit Kebabı yağlı olduğu için Furun Kebabı denedim ben. Şehrin meşhur noktalarından birinde, Meram'daki Hacı Şükrü'de gelen kebab oldukça yumuşak ve lezzetli. Manda yoğurdunu beğendiğimi söyleyemem ama kebabı doğallığını hemen veriyor size, fazla yağlı değil, yumuşacık, lezzetli. Tandır gibi zaten aynı mantık :


Assolisti sona sakladım. Konya'da aşığı olduğum tek mekan; değil Konya, Afyon'da olsam, Isparta'da olsam bile her haftasonu kaçış noktam olacak bir mekandan bahsetmek istiyorum : Helvacı Necmi. Dışardan önce bir beklentiyi düşürüyor, ancak önünüze yiyecekler tek tek konmaya başlandığında neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz. Çay dışarda çaycıdan, ekmek karşıdaki fırından sıcak sıcak geliyor. Kredi kartının bile geçmediği doğallığını hiç yitirmemiş bu yere aşık oldum ve belli ki yalnız değilim duvarlar bir sürü tanınmış ismin bu mekana müptela olduğunu kanıtlar gibi fotoğraflarla dolu. 



Sıcacık, sanki köye babaannenizi ziyarete gitmişsinizcesine bir sıcaklık hissediyorsunuz. Önünüze konan her şey olağanüstü lezzetli ! 


Masada sizi şu harika lezzetler bekleyecek : taş fırında pişmiş doğal sucuk, zeytin, peynir, tahin pekmez (hayatınızda yiyebileceğiniz en iyi tahin pekmezlerden biri), yumurta, pastırma, muhteşem bir helva. 


En kısa zamanda bu lezzetleri keşfe siz de yola çıkın, pişman olmayacaksınız :) 

BONUS : eğer çikolatasız yapamam diyorsanız Miss Chocolate'ta Asuman isimli tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Çalışanları inanılmaz tatlı, sırf çalışanları için bile gidebilirsiniz buraya. Çay sunumu oldukça şık, bardakları ısır öyle tatlı, asumandansa iki tane sipariş edebilirsiniz zira ikincisini isteyeceksiniz ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok Okunanlar