Translate

14 Mart 2016 Pazartesi

Pazartesi Sendromundan Merhaba

Pazartesi sendromunun halen etkisindeyken haftanın bu en zor gününü ayaklarınızı şöyle bir uzatıp abur cuburunuzu önünüze alarak sıkı bir filmle uğurlamak isterseniz , harika bir film önerim var :

"In The Heart of The Sea" 

Afişi o kadar ilgimi çekmemiş ki fragmanına bile dönüm bakmamıştım ama finalde sizlerle paylaşmaya değer bir etki oluşturdu bende. 

Film denizin ortasında bir mücadeleyi konu alıyor. Orjinal de bir senaryoya sahip, oyunculuklar yerinde. Hayata dair gözümüze zorla sokulmaya çalışılmamış ufak dersler saklanmış filme. 

Özünde bir başarı hikayesi olmasa da, hata merkezinde oturan bir başarısızlık var, cesaretlendirici bir etkisi var. 

İyi harcanacak bir kaç saat olduğunu düşünüyor ve sizleri fragmanla başbaşa bırakıyorum :




11 Mart 2016 Cuma

Safranbolu Kaçamağı

Safranbolu konumu itibariyle çoğu büyük kente haftasonu acil kaçış mesafesinde, sanki hepimizin biraz huzur bulması için orda hazır ve nazır bekleyen bir kültür miras yeri.

İstanbul'a araçla 4-5 saat mesafede yer alan Safranbolu, seyahat keyfinize göre size değişik alternatifler sunuyor. İster tarihi evler arasındaki taş yollarda kaybolup yorulunca Arasta Kahvesi'nde közde türk kahvelerinizi yudumlayın, ister Anadolu'dan ve şarkın başka başka yerlerinden toplanmış kilimleri tanıyıp çarşısından harika parçalar götürün evinize, ister kanyonda bir yürüyüş yapıp mağarayı gezin ...

Haftasonları havaların da yavaştan ısınıp bize baharı hatırlatmasından ötürü hayli kalabalık olabilir, sokaklarda yürürken kendinizi Nişantaşı ya da Alaçatı'da hissedebilirsiniz.


Kalabalıktan kaçmak için hemen rotanızı Yörük Köyüne çevirebilirsiniz. 2 liralık ayak bastı parası sonrası köyün kapıları size açılıyor. Burası küçük bir Safranbolu. Yalnız evler Safranbolu'dakine nazaran daha oryantal ve büyük. Burada çamaşırhaneyi ve ücret karşılığı lokal evleri gezmeniz mümkün. Eğer yorulursanız hatta yorulmasınız bile Birsen Ablanın yeri olan Yörük Sofrası'na uğrayın, bir gözlemesini yiyin, Birsen abla ile tanışın, sohbet edin :) Bize sadece sohbet arkadaşı olmadı, Safranbolu'da da yardımcı oldu kendisi :) Okuyorsan öpüyorum seni çok Birsen ablacığım :*


Safranbolu'da merkeze yakın, güvenilir, temiz, ve konaklar arasında en işlemeli olanlardan biri olan Turgut Reis Konak Otel'i tavsiye edebilirim. Fiyatı makul, merkeze adım mesafesinde, ücretsiz otoparkı ve taze kahvaltısı var. Ayrıca sıcakkanlı ev sahipleri ile muhabbetin de tadı bambaşka.


Lokum almak isterseniz kesinlikle Müzekent Lokumcusunu öneriyorum. Zaten gezerken size ikram edilen lokumlardan da anlayacaksınız ki Müzekent Lokumcusunun lokumu çok daha taze, yumuşak ve diğerleri gibi geniz yakmıyor. Safranlı lokumu yemeye doyamayacaksınız.


Bunun yanında biz Safranbolu'ya özgü doğal yapım kolonyalardan aldık. Limon kolonyası gibi ağır değil, tazelik veriyor, değişik çeşitleri bulmak mümkün. Bu konuda adres olarak Sabuncuzade Ayşe Hanım'ı önerebilirim.

Tarihi çarşıyı gezerken Akgül 3 Mağazasındaki kilimleri görmeden ve Muharrem abiyi tanımadan dönerseniz büyük eksik olur. Kendisi kilim satmıyor kültür elçiliği yapıyor adeta. Kilimleri, üzerindeki motifleri, yörenin geleneklerini tek tek anlatıyor ve siz dükkandan kilimsiz de çıksanız bir devr-i alem yapmış gibi oluyorsunuz.

Hemen karşıdaki Arasta Kahvesi tek kelimeyle huzurun adresi. Meşhur bağlar gazozu sipariş edip leblebi-gazoz keyfi yaşayabilirsiniz. İnsan böyle huzurdan bayılaak gibi oluyor, işte o noktada közde türk kahvesi ile ayılıyorsunuz :)) Safran çayı da bir başka alternatif ama ben ölüp bitmedim. Fiyatlar makul.

Buraya kadar gelip Cinci Han'ı sadece otel sandığı için atlayan insanlar az değil. Cinci Han'ı gezip terasına çıkabilirsiniz. 1 TL gezi ücreti var, ancak içerdeki restoran veya cafelerde dinlenecekseniz bu ücreti almıyorlar. 



Safranbolu sokaklarında dolaşmak , tarihi konağın ahşap penceresini iteleyip sabah güneşle ve safranbolu evleri manzarasıyla karşılaşmak, turistik bir köyün içinde kaybolmak sizi bir kaç hafta için şımartacak. Bir kaç hafta diyorum çünkü eminim bir kaç hafta sonra yeniden buraya dönmek isteyeceksiniz.

Eğer vaktiniz varsa mutlaka 165 merdivenli Bulak Mağarasını, kanyonu , tarihi su kemerini, Kristal Terası da görün. Benim bu seferlik çok vaktim olmadı. Temmuzda yeniden Safranbolu'dayım, bu defa rotaya Amasra'yı da eklemeyi planlıyorum.  Sizi Safranbolu'dan fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum :)

Yola çıkın, görüşmek üzere :*



















3 Mart 2016 Perşembe

Bir Pazar Filmi : All Roads Lead to Rome

Merhabalar :)

Okulumun açılması ile birlikte yoğunlaşan programımda sizlerle buluşma fırsatı yakalayamadım ama sanmayın ki boş duruyorum. Sizlerle paylaşmak üzere yeni filmler, kitaplar, mekanlar keşfetmeye devam ediyorum.

Bugün size seyircisiyle 11 Mart 2016'da buluşmaya hazırlanan sıcak bir öğleden sonrası filmi paylaşıyorum. Sex and The City bağımlıları Sarah Jessica Parker'ı izlemeyi özlediyse bu filmi daha da çok sevecekler.

Film boşanmış bir annenin, kızını Roma'ya kaçırması (!) ile gelişen olayları konu alıyor. Kahramanımız Maggie burada -belki de planlı bir şekilde- ilk aşkıyla yeniden karşılaşıyor. Maggie'nin çılgın ama gözlerine perde inmiş kızı ile ilk aşkının bir o kadar deli annesinin evden ansızın kaçışıyla ufak çapta bir macera başlıyor.

Film güçlü bir senaryoya sahip olmasa da bir pazar sabahı keyifle izlenip İtalya'nın sıcaklığını evinize taşıyacak samimiyette. Ben filmi vizyondan önce görme şansına sahip oldum :)

İşte trailer'ı :

Ben biraz şehir dışında olacağım bu hafta ama size şimdiden sıcacık ve güzel bir yeni hafta diliyorum :)

...

Aşkla kalın 

Çok Okunanlar