Translate

5 Aralık 2015 Cumartesi

Film : Aşka Özgürlük

Bu hafta size bugün vizyona giren ve bir eşitlik mücadelesini konu alan bir filmden bahsetmek istiyorum :



Filmin orjinal adı Freeheld olsa da Türkçe'ye "Aşka Özgürlük" olarak çevrilmiş. Gerçek bir hikayeden uyarlanmış bu film, çoğu çevrelerce eşcinsel bir ilişkiyi anlatıyor oluşunun altını çizse de , bana göre filmde bundan çok daha fazlası söz konusu, bana göre film esasen bir eşitlik mücadelesini ön plana koyuyor. Başroldeki Julianne Moore'un muhteşem oyunculuğuyla hayat verdiği Laurel'in güçlü karakter özellikleri de ayrıca hayranlık uyandırıcı. İşleyiş, insanın sevginin gücüne inancını tazeliyor.

İlk gösterimini geçtiğimiz Eylül ayında Toronto Film Festivalinde yapan yapıtın yönetmenliğini Peter Sollett üstlenmiş. Başrollerini de Elen Page ve Jullianne Moore paylaşıyor. Michael Shannon'un oyunculuğunu başarılı buldum ve Steve Carrell da bu filmde çok eğlenceli bir karakterle karşınızda olacak.

Aşka Özgürlük (daha önce belirttiğim gibi) bir eşcinsel filmi değil, sizi hüngür hüngür ağlatacak bir dram film de değil. Kimi zaman eğlenceli kimi zaman duygusal sahnelerle karşılaşacaksınız. Tek eleştirim şu olabilir, filmin akışı biraz hızlı bu sebeple arada kopukluklar oluşmuş. Yine de 103 dk'nızı ayırıp haftasonunuzu güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz :) iyi seyirler .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok Okunanlar