Translate

17 Aralık 2015 Perşembe

İstiklal'de bir "Karadenuz" Kaçamağı : Hayvore




İstiklal Caddesinden ufak bir sola kıvrılış sizi bir anda Karadeniz'in eşsiz lezzetlerine çıkarabilir :) İki  Giresun'lu arkadaşımın önerisiyle ve karnımızın midemizin açlıktan artık yapışmasıyla Hayvore'nin yollarını tutuyoruz. Karadenizli arkadaşlarıma buranın diğer bir sürü karadeniz lokantasından farkını soruyorum. Onların da deneyimlerine göre İstanbul'da özellikle pideci olmak üzere bir çok Karadeniz lokantası bulunmakta ama Karadeniz'deki alışkın oldukları tatları sağlayamayan restoranlar bir çoğu.


Bunlardan farklı olarak Hayvore'deki tatlar ise lezzet anlamında da Karadeniz'e yakışır tatlar. Yukarda bir kaç tabak seçeneği görüyorsunuz. Mısır ekmeği buram buram yöre kokuyor. Lakin benim en sevdiğim tat Giresun köftesi ve kuru fasülye oldu. Fasülyesi gerçekten çok lezizdi, anlatılmaz, tadılır cinsten.


Benim sipariş ettiğim hamsi pilav ise alışkın olmayanlar için yoğun bir tat. Çok aç olmama rağmen yarısı beni doyurmaya yetti diyebilirim. 


Hayvore İstiklal Caddesinden Galatasay Lisesi'ne doğru inerken Çiçek pasajına gelmeden hemen bir önceki sol sokakta, Turnacıbaşı Sokakta kalıyor. Sokağa girdiğinizde hemen sağda kendisini göreceksiniz :) Ercan'ın güler yüzü de lezzetli adresin bir bonusu olacaktır. 

Afiyet olsun :)) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok Okunanlar